Следвайте Гласове в БСП каза на президента, че няма да подкрепи

...
Следвайте Гласове в БСП каза на президента, че няма да подкрепи
Коментари Харесай

БСП при Румен Радев: Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, но с ПП сме готови да разговаряме за кабинет

Следвайте " Гласове " в 
Българска социалистическа партия сподели на президента, че няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ, само че са подготвени да беседват за държавно управление с втория мандат на " Продължаваме промяната ". Срещата на президента Румен Радев с петата по величина парламентарна група - " Българска социалистическа партия за България ", е в границите на консултациите с политическите сили в Народно събрание.

" Българска социалистическа партия е партия с дълготраен опит и в парламентаризма, и в ръководството на страната, по тази причина е от значимо значение по какъв начин вижда вашата партия договарянията и разговора в Народно събрание ", попита в начцалото на диалога Радев.
" Вие бихте ли подкрепили въобще и при какви условия първия мандат. Ако счетем, че той е несполучлив и отидем към втория, бихте ли се присъединили още веднъж с предходните си съдружни сътрудници в ръководството на страната? ", поинтересува се още президентът. Румен Радев сложи и други значими въпроси пред Народното събрание, като законите, свързани Постави попълването на мандатите, проекта и други задания.
" Смятаме, че съществени диалози за кабинет, ще стартират след първия мандат ", сподели Нинова и разгласи, че времето за диалози на партиите, които е дал президентът, е било изгубено.

" За нас има три значими задания - първо, приемане на бюджет със обществена устременост, законите по Плана и трето, надяваме се, сполучливи диалози за сформиране на постоянно държавно управление. Смятаме, че времето, което ни дадохте до момента, е изгубено. Поне до момента няма резултат за сформиране на държавно управление, в случай че такива договаряния се водят ", съобщи соцлидерката.
" Не мисля, че времето е изгубено ", не се съгласи президентът. И подсети, че президентът не е притиснат от конституционни периоди. 
" Ако не се сформира кабинет, това значи, че Народното събрание би трябвало да се разпусне при започване на декември. Това значи, че би трябвало да вършим избори края на януари или през февруари ", изясни Радев. И посочи, че предизборната акция ще би трябвало да се прави тъкмо посред коледните празници.
" Времето изтича. И къде да спре този часовник. За разлика от други, аз съм задължен да мисля и за най-тежкия вид - в случай че отидем на предварителни избори, по кое време да бъдат те ", съобщи президентът.
 
Корнелия Нинова разгласи от своя страна, че в случай че ПП покани Българска социалистическа партия на диалози за втория мандат, левицата ще одобри. Лицето ни като партия е обществената политика на общия ни кабинет и желаеме да продължим, изясни тя. Имало да се довършва и по битката с корупцията.
Различията ни са хартиената бюлетина и други, само че ще участваме в диалози, повтори соцлидерката.
Да е ясно - това е вашият бюджет. Служебното държавно управление предлага удължение на този, който вие приехте. Всички сме загрижени за рецесията и очертаващата се тежка зима, само че не банкет, че няма да има заплати и пенсия и че служебното държавно управление обричало хората на апетит и мраз, смъмри президентът.
Всички обществени придобивки се резервират, безапелационен бе Радев. Подчерта решението на служебното държавно управление за коледни добавки на пенсионерите и аносира, че почват диалози със обществените сътрудници за повдигане на минималната заплата. Преди това е трябвало първо да се овладее инфлацията и служеният кабинет се оправя - има забаве през октомври, уточни Радев.
Президентът попита левите дават ли му гаранции какво ще се случи в Народното събрание, в случай че се внесе различен бюджет. Ще настане предизборно наддаване, предвижда той. Ще има ограничения в обществената политика и без нов бюджет, даде обещание президентът.
Бюджетът ни към този момент не е настоящ, имахме добра обществена политиката, само че инфлацията я изяде, разяснява Нинова.
Няма още никаква оферта за " Грипен ", единствено и само българският парламент ще реши да се купуват ли на лизинг още изтребители, или България би трябвало да загуби качествата си за защита на личното си въздушно пространство. Това разгласи Радев на Нинова, когато двамата стигнаха до тематиката за нови самолети. Българска социалистическа партия желае парите да се насочат за обществени политики и пита за какво, откакто военните разноски може да се възнамеряват дълготрайно, обществените да не могат. Президентът подсети, че офертата за втората осмица F-16 е контрактувана от държавното управление на четворната коалиция, в което шефката на Българска социалистическа партия бе вицепремиер. Министрите ни бяха срещу, настоя Нинова. Е, донакъде това изяснява за какво държавното управление не съумя да удържи властта, вметна президентът.
Предварителните съвещания бяха преполовени предходната седмица, когато на " Дондуков " 2 бяха от " Възраждане ". Радев забави оптимално конституционната процедура, с цел да даде опция на партиите в Народно събрание да потърсят път една към друга за лъчение на постоянен кабинет.
Въпреки упованията редът на Българска социалистическа партия да пристигна още предишния петък, в случай че се съблюдава досегашният темп на президента за диалози с по две обединения седмично, социалистите получиха поканата си едвам през вчерашния ден.
Президентът към този момент организира срещи с ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".
Радев стартира консултациите в края на октомври и разреди срещите с политическите сили до една на седмица. Още при започване на кръга съвещания президентът обоснова желанието си да не бърза с връчването на мандатите, с цел да има време Народното събрание да свърши значимата работа, която стои пред него, а и да даде време на партиите да изградят градивен разговор между тях и да работят дружно за решение на рецесиите. 
След срещата с Българска социалистическа партия остава Румен Радев да насрочи съвещания с " Демократична България " и " Български напредък ". Едва по-късно президентът ще връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС, с цел да опитат да образуват държавно управление.
 

 
Източници: dnes.dir.bg, " 24 часа "
 
 
 
 
 
16 Ное 20227016 Ное 20224216 Ное 202219816 Ное 202233816 Ное 202211816 Ное 2022564КоментариTruman16 Ное 2022 15:48ч.
Следвай парите како Корни!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022162316 Ное 202277916 Ное 202228624 Sep 20222727
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР